Старши-треньорът на двукратния вече носител на Купата на България Локомотив (Пловдив) - Бруно Акрапович е изключително щастлив след успеха постигнат в сряда. Той сподели пред Sportsport.ba, че хората го ценят и уважават.

"Мачът беше много труден. На двата отбора беше разрешено да имат по 6 хиляди зрители на трибуните, но на мен ми се сториха, че са пуснати малко повече фенове. Феновете изминаха дълъг път, за да ни подкрепят и ние бяхме длъжни да ги зарадваме. За втора поредна година печелим купата на страната", заяви Акрапович.

Антон Узунов
45 снимки

"Поздравиха ме приятели, семейството ми, познати...Всички стискаха палци, за да спечеля купата. В отбора има невероятна еуфория. Това е короната на сезона, в който играхме наистина добре. Играхме на финала срещу труден съперник. За първи път в България се случи чуждестранен треньор да спечели купата два пъти подред", добави специалистът.

"Имам добри отношения с президента. Той е бизнесмен, който не се бърка в моята работа, а стои зад мен и ме подкрепя. Така беше, когато нямах резултати. Той ми каза да "чистя" съблекалнята и ми даде време. Той спазваше своя план и имаше увереност, че ще успея. Това му се върна по най-добрия възможен начин. Клубът нямаше успехи от дълго време и вече две години подред ще участва в Европа. Знаете колко много означава това от финансова гледна точка и всички други неща", каза още треньорът на пловдивчани.

"Ние се представяме на високо ниво почти през целия сезон. Бяхме близо до Лудогорец, който инвестира много пари и изглежда добре в Шампионска лига. След периода на карантина имахме малко време за подготовка, но успяхме да подготвим отбора по възможно най-добрия начин. На финала наистина изглеждахме в добра форма. Играем иновативен футбол за България и го доведохме до съвършенство в някои мачове. Затова се гордея.

"Имаме още три мача до края на сезона. След това ни предстои мач за Суперкупата срещу Лудогорец и веднага започва новия сезон. Не е възможно отборът да се подготви адекватно за новия сезон, но трябва да работим умно. Имам договор за още три години с Локомотив Пловдив. Фокусът ми е върху Локомотив, където ме оценяват и уважават работата ми. Създадох си статут на култов човек, който върна живота в клуба", завърши Акрапович.