Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович беше удостоен за наградата за най-добър треньор на месец август в традиционната анкета на "Пресклуб България". 

Специалистът подчерта, че всеки наставник си мисли и мечтае за спечелването на шампионската титла на страната, но подчерта, че финансовата разлика между "смърфовете" с ЦСКА и Лудогорец прави неговия отбор все още аутсайдер в евентуална подобна битка.

Акрапович сподели мнение, че качеството в родния елит се повишава с всеки изминал сезон, допълвайки, че за Лудогорец може да не е толкова лесно да защитят шампионската си корона през настоящия сезон. 

"Благодаря на отбора и нашите фенове за тази награда. Пожелавам си здраве и за моя отбор да върви в същата посока, в която вървим и в момента. Имаме много работа, но момчетата са концентрирани и следваме целите си. Всеки треньор мисли за шампионската титла, моите играчи също са мотивирани. Дали е възможно е друг въпрос, защото има и други отбори в България, които инвестират много средства. Качеството на първенството се повишава и има много замесени в борбата за челните позиции“, започна Акрапович. 

„Като погледнем с какви средства разполагат ЦСКА и Лудогорец, то ние сме далеч от тях. Искам да благодаря обаче на нашия собственик, че е точен с разплащането и ни позволява само да се концентрираме върху футбола. Имаме нужда от доста играчи на някои постове, за да стигнем тези конкуренти, но в последните мачове с ЦСКА и Лудогорец показахме откровено, че сме равностойни. Ако имаме възможност, то може да привлечем нов играч“.

„Не искам да коментирам ситуацията с мача с ЦСКА. Знаем, че мач ще има и това е важно за мен. Ние също бяхме в така ситуация преди мача с Тотнъм и с Искра, така че възстановяването не е проблем. Има си правила и се готвим, пожелавам на ЦСКА успех в идните срещи в Лига Европа“.

„Проблемът в ЦСКА може да дойде след мача с Торсхавн, но и е разконцентриращо за моя отбор да е в постоянна неяснота дали ще играе. Същото беше преди мача с Етър. Трябва да сме готови да играем в цикъл сряда-неделя“.

„Лудогорец има други играчи, но като тактически промени не забелязвам нещо ново. Те просто имат по двама равностойни играчи на една позиция и продължават да най-добрия отбор в лигата. Срещу ЦСКА обаче се видя, че може да не им е толкова лесно в първенството“.

„Знаех, че ако влезем в лоша серия в този момент от сезона, то щеше да е трудно да се възстановим бързо. Играхме страхотно срещу Лудогорец и Тотнъм, но не взехме нищо, освен симпатии, а от симпатии не се живее. Затова мачът с Етър беше може би по-важен от този с Тотнъм, защото там нямаше никакви очаквания. Думите на господин Моуриньо ме изненада и ми даде много информация за собствения ми отбор през неговата перспектива“.

„Да свикнеш на високото европейско ниво изисква време. Има разлика в съдийството в Европа и България и това се видя в срещата с Тотнъм. Това беше опит за нас, който получихме и миналата година срещу Страсбург и е страхотно за нашите играчи, че могат да са равностойни в подобни мачове“.

„Искам всяка година да сме по-добри и този сезон и първенството цялостно е по-добро от предишната година. Има 5-6 отбора в челото, които се справят отлично за момента. На мен ми се иска българската елитна дивизия да прилича по ниво до, примерно, австрийската елитна дивизия. Разликата обаче идва от начина, по който се рекламира шампионата, за разлика от други шампионати. Ние играем всеки мач за България и за Пловдив и се опитаме да презентираме държавата по най-добрия начин. Така може да помогнем и за развитието на лигата. Чувствам се много удобно в България и пожелавам искрено на българския национален отбор да достигне до Евро 2021“, завърши специалистът. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.