ЦСКА и Локомотив Пловдив излизат един срещу друг в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Срещата започва в 17:30 часа и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA, а в Gong.bg може да проследите всичко най-интересно минута по минута.

Бруно Акрапович ще се изправи за първи път срещу бившия си отбор, с който завоюва две Купи на България и една Суперкупа на страната, а това повишава интереса към сблъсъка на "Българска армия", след който загубилият малко или много ще остане извън борбата за титлата.

Интригата идва и от факта, че всички в треньорския щаб на "смърфовете" са бивши играчи на ЦСКА - Александър Тунчев, Георги Илиев, Йордан Юруков и Стоян Колев.

Според капитана на гостите Димитър Илиев двата отбора са равностойни, въпреки по-големите финансови ресурси на съперника. Изходът на двубоя зависи най-вече от това кой с каква настройка ще излезе", смята футболист №1 на България за миналата година.

Добрата новина в ЦСКА е завръщането на Амос Юга, който изтърпя наказанието си. До последно обаче Пенярянада и Жеферсон ще са под въпрос, а Акрапович се надява поне да може да ги ползва за едно полувреме. В дните преди днес стана ясно, че ръководството обмисля да предложи нов договор на 35-годишния капитан Петър Занев.

Локомотив Пловдив е в най-дълга серия без загуба в елита. Само ЦСКА и Арда имаха по-големи, но те бяха прекъснати в миналия кръг.

Диниш Алмейда и Парвиз Умарбаев се завръщат след наказания, но липсващи в София ще са контузените Мартин Луков и Лукас Масоеро. Травмата на вратаря Луков е тежка и затова клубът привлече Ивайло Василев, който до Нова година бе част от Локовотив София. Новото попълнение от Перу Уртадо може би няма да играе, тъй като не се знае дали има вече картотека.