Жозе Моуриньо си е харесал двама футболисти на Локомотив Пловдив след мача между „смърфовете“ и Тотнъм в Лига Европа. Това разкри треньорът на „черно-белите“ Бруно Акрапович. Босненският специалист разказа пред Канал 3 как феновете са почистили всичко след мача, как играчи на Тотнъм са искали фланелки на Локо и още любопитни неща.

Специалистът също така не пропусна да отбележи, че желае да бъде възприеман като обикновен човек, затова, подобно на едно изказване на мениджъра на Юрген Клоп преди години, желае да бъде наричан "Нормалния", ако някога бъде удостоен със собствен прякор. 

„Четох един коментар, че съм „пичага, който кара астричка“. Аз съм нормален, аз искам да съм човек от народа и да си говоря с хората. Някой ме заговаря, сядаме и пием кафе, без да го познавам. Ако трябва да имам прякор, нека е Нормалния“, каза Бруно Акрапович.

„Шапки долу за Моуриньо и времето, което ни отдели. Помогна с това наши играчи да получат екипи на Тотнъм. Интересно е, че футболисти на „шпорите“ също искаха фланелки на Локо Пловдив. Моуриньо остана впечатлен от Чико (б.р. Момчил Цветанов) и Лукас Салинас, харесаха му. Направи голям комплимент за отбора ми“, допълни още наставникът на "черно-белите".

Акрапович разказа и за поведението на феновете:

„Трябва да се показват добрите примери. Феновете на Локо почистиха улиците след мача срещу Тотнъм. Такива позитивни неща трябва да стават известни. Всеки може да има полза от това. Защото така и фенове на други отбори могат да вземат пример. В България има футболна традиция. Хората се опитват да я запазят, те са горди с традицията си и я пазят“.

Бруно Акрапович обясни и защо Локомотив Пловдив е отказал на ЦСКА мачът между двата тима да бъде отменен. „Армейците“ имаха такава молба заради участието си в Лига Европа.

„Цял сезон играеш, за да стигнеш евротурнирите и знаеш какво ти предстои. Ако бях аз, нямаше да искам отлагане. На мен ми е интересно как ще се справя със ситуацията“, завърши Акрапович.