Локомотив Пловдив записа трета поредна победа в контролите от зимната си подготовка, след като „черно-белите“ надиграха Пирин Благоевград с минималното 1:0 като домакин. Единственото попадение в срещата реализира Хорхе Сегура в 81-ата минута.

Двубоят премина на ниски обороти и чисти положения пред двете врати липсваха.

В 37-ата минута Локомотив стигна до първи точен удар в мача, след като Ивайло Иванов стреля опасно от дистанция към горния десен ъгъл на Максим Ковальов, който обаче се разтегна добре и спаси. 

Малко след това Петър Андреев пък не уцели очертанията на вратата от изгодна позиция около дъгата на наказателното поле.

В 78-ата минута Локомотив можеше да отбележи попадение по комичен начин след грешка на вратаря на Пирин Марио Кирев, който в опита си да изчисти силно напред уцели футболист на „черно-белите“ в главата и топката мина на сантиметри над напречната греда.

Все пак три минути по-късно играчите на Александър Томаш успяха да реализират чрез Хорхе Сегура. Централният бранител бе най-съобразителен в наказателното поле на „орлетата“ при разбъркване след центриране от пряк свободен удар и неразчетено излизане на Кирев.

Това бе трета контрола за „черно-белите“ от началото на зимната подготовка. В първата си проверка Локомотив надви с 2:1 дублиращия си отбор в закрита учебна игра, а след това победи ЦСКА 1948 със същия резултат. "Орлетата" пък загубиха с 1:3 от втородивизионния Струмска слава в първата си контрола от подготовката.