Нарязаният жестоко фен на Локомотив Пловдив е бил изписан от болницата. Както е известно, 16-годишното момче пострада сериозно след меле между привърженици на "смърфовете" и цивилни полицаи в Пловдив. Въпреки това от фенклуба на носителя на Купата на България са разочаровани заради това, че подобни случаи настойват обществото срещу феновете.

"След инцидента видяхме опит да се настрои общественото мнение изцяло срещу феновете. Подобни случаи е лесно да се заклеймят, когато се нарекат фенове или ултраси. В България за съжаление това е присъда. В годините обаче се доказахме със социалните и обществени дейности, защото за нас това никога не е било просто футбол", каза Атанас Нейков от фенклуба на Локомотив Пловдив.

"Тук говорим за обикновена случка между граждани, които са посетили питейно заведение и е възникнал спор между тях", допълни привърженикът на "черно-белите".

Фенклубът на Локомотив Пловдив апелира за прозрачност и случаят да не се потули, тъй като има замесен служител на МВР.

В ОДМВР Пловдив е започнато дисциплинарно производство срещу полицейския служител от РУ Стамболийски, взел участие в конфликта. Със заповед на директора ст. комисар Йордан Рогачев служителят е отстранен от длъжност до изясняване на всички обективни обстоятелства./Меридиан мач