Нападателят на Локомотив Пловдив Димитър Илиев не скри амбицията си през 2020 година най-накрая да дебютира за националния отбор на България. През миналата година той получи първа повиквателна, но така и не бе използван в последните срещи.

„Нямам кой знае какви очаквания за днес. Смятам, че през тази година, заради по-слабото представяне на легионерите, конкуренцията е по-сериозна и това ще направи класацията по-интересна”, каза той преди церемонията по връчването на наградата Футболист на годината в България.  

„Мисля, че градим само нагоре в Локомотив, завоювахме исторически трофей, зимуваме трети, нещо, който никой не е очаквал. Мисля, че изглеждаме равностойно срещу отбори с много по-голям бюджет от нашия. Трябва да продължим д а работим по този начин и резултатите ще се видят на терена. На клубно ниво нещата вървят повече от добре, надхвърлят очакванията ми. Не успях да дебютирам за националния отбор, надявам се в следващите мачове да мога да помогна. Това е най-голямата чест за един футболист”, допълни той.