Двама привърженици на Локомотив Пловдив на 41 и 35 години са привлечени към наказателна отговорност за причиняване на лека телесна повреда на 29-годишен полицай от РУ-Стамболийски, съобщиха от районната прокуратура. Те са задържани за 72 часа.

Шефът на ОД на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев пък острани от длъжност въпросния полицай, който влезе в бой с феновете.

До момента е установено, че на 25 май пред заведение в Пловдив е избухнал скандал между две компании. В едната били десетина фенове на Локо, а в другата граждани, сред които имало и двама полицаи. Във въпросната нощ те не били на работа и не изпълнявали служебните си задължения. Единият от органите на реда е пострадал - били са му нанесени порезни рани с нож по тялото, охлузвания и синини от удари с ритници и юмруци. Доказателствата сочат, че травмите са нанесени от двамата фенове.

Отделно от това със сериозни травми е и 16-годишен запалянко, чийто снимки се появиха в интернет. Момчето обаче вече е изписано от болницата.