Вратарят на Локомотив Пловдив Мартин Луков изрази разочарование от пропусната победа в дербито с Ботев. "Смърфовете" имаха инициативата на терена, но срещата завърши 1:1 пред около 5000 зрители на "Лаута".

"Мисля си, че ако бяхме вкарали втори гол и да поведем с 2:1, щяхме да се поздравим с победата. Не виждах как ще успеят да ни изравнят. Ако някой е мислил, че ще бъде лесно, защото така е изглеждало, въобще не е така. Ботев се бяха затворили, създадохме доста положения, но не успяхме да се възползваме."

"Съжалявам, тъй като атмосферата беше невероятна. Бяхме разучили Ботев добре. Гледаме ги всяка седмица, наясно сме, че не са в най-добрата си форма, все пак това си е тяхна работа. Те разчитаха на контраатака, а с първото си положение ни вкараха гол. При попадението им стана един лек рикошет и топката влезе. Имаха още една ситуация, а ние пропуснахме наистина доста положения."

"Моето мнение е, че влязохме с високо вдигната глава. Този гол обаче ни събуди и показахме нашето лице. Ние играхме много добре днес и смятам, че Локомотив беше добър, а не Ботев слаб", завърши Луков.