Локомотив Пловдив стана поредният футболен клуб, който прегърна благородната кампания „Подкрепа за българските капитани“. Тя е за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха отвлечени в Йемен заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември тази година.

На „Лаута“ не само че приеха да подкрепят инициативата без никакви колебания, но и сами предложиха да го направят. Така изпратиха положителна енергия към двамата.

"Надяваме се час по-скоро да сте при семействата си!“, заяви старши треньорът на "черно-белите" Александър Томаш, който направи и публикация в профила си във Фейсбук.

Кампанията бе подета от близки и приятели на двамата и стартирана на 6 декември – Никулден, ден на моряците. Клубовете, които я започнаха, бяха Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия и Локомотив София.

Отборите, както и близките и приятелите на Чанев и Веселинов вярват, че властите правят всичко възможно казусът с капитаните да бъде разрешен бързо и успешно и двамата скоро да се приберат живи и здрави при семействата си.

Инициативата бе подкрепена още в първия ден от волейболния клуб ЦСКА, както и от Българската федерация по бокс.

Очаква се още тимове и големи фигури в родния спорт да се включат.