Един от големите герои на Локомотив (Пловдив) от финала за Купата на България снощи – Мартин Луков, подкрепи българския проект за развитие на футболни таланти „Football X”. С историческата първа „черно-бяла“ купа в ръце националът застана зад инициативата и призова всички деца на възраст между 10 и 17 години да предизвикат себе си и да вземат участие в първия по рода си тренировъчен лагер между 15 и 20 юли в София.

Луков е поредният наш изявен футболист, който застава зад проекта „Football X”. Преди него това направиха двама от ключовите играчи на Левски – Иван Горанов и Мартин Райнов, любимецът на Сектор „Б“ Роман Прохазка, нападателят на полския елитан Арка (Гдиня) Александър Колев, както и полузащитникът на Витоша (Бистрица) Ивайло Лазаров.

Припомняме, че работилият с куп световни футболни звезди Петер Шрайнер ще бъде главен треньор това лято на дебютното издание на Football X. Първият по рода си професионален футболен тренировъчен лагер, който ще се проведе от 15 до 20 юли в София, ще предостави на най-добрите млади футболисти в България възможно най-висококачествено обучение, с което ще цели да допринесе за тяхното професионално и личностно развитие.

Изтъкнатият немски специалист, който има дългогодишен опит като главен координатор и треньор на талантите до 19 години в академията на Шалке 04, е с огромна роля Месут Йозил, Лерой Сане, Юлиан Дракслер, Мануел Нойер и още куп други германски таланти да стигнат до световния връх.

В екип с Шрайнер ще бъде и работещият от дълги години в Германия Николай Илиев. Двамата треньори са добре познати на българските си колеги, след като бяха лектори в провелия се миналия март първи International Coaching Seminar в София, организиран именно от юношата на ЦСКА.

Football X ще даде възможност на не повече от 80 деца на възраст между 10 и 17 години, които са прекарали поне три години в професионална футболна академия в страната или в чужбина, да се включат в тренировъчния лагер. В рамките на шест дни участниците ще имат възможност да проведат осем тренировки под ръководството на Шрайнер, Илиев и българския екип треньори.