Два стадиона ще предложи Пловдив на държавата за евентуалното ни домакинство на световно първенство по футбол през 2030 година. Това стана ясно по време на посещението на спортния министър Красен Кралев този следобед в града на тепетата.

Единият вариант е изграждането на нов стадион с 40 хиляди места на сегашния стадион „Пловдив”, който да отговаря на изискванията на УЕФА и ФИФА за провеждане на Европейски или Световни първенства, информира Дарик радио.

Другата опция е стадион „Лаута”, където обаче последната дума ще има ръководството на Локомотив Пловдив.

„Мисля, че тук има хубаво място, където може да се построи стадион с капацитет 40 хиляди места. Има къде да се разположат паркоместа. От Локомотив Пд обаче могат да кажат за техния стадион, че не могат да издържат и не искат толкова голямо съоръжение”, коментира Красен Кралев.

По време на посещението на спортния министър в Пловдив стана ясно, че 5 милиона от предвидените в бюджета за 2019 година 15 милиона ще бъдат пренасочени за изграждането на лекоатлетически стадион, на мястото, намиращо се Гребната база, което в момента е дадено на клуб „Тракия 90”.