Хитът в женското първенство по футбол този сезон Локомотив Пд загуби с 0:2 от НСА в първия полуфинал за Купата на България. В първенството двата отбора са с равен брой точки, но шампионките от столицата са с мач по-малко.
 
Отборът на НСА водеше играта през по-голямата част от мача и логично стигна до успех. През първото полувреме най-големия пропуск направи Леонора Желева, която от един метър не намери очертанията на вратата на Локомотив Пд. Изходът на двубоя бе решен малко след началото на втората част, когато в рамките на 3 минути НСА вкара гол, а след това пловдивчанки останаха с 10 души след червен картон на Веселина Махлалиева.
 
В 52-ата минута Тея Пенкова нахлу в наказателното поле и след серия от финтове прати топката зад гърба на Панайота Хацхаристу. Три минути по-късно Веселина Махлалиева дръпна за фланелкта Тея Пенкова, която излизаше сама срещу вратарката и бе изгонена. Малко след това треньорката на "студентките" Силвия Радойска получи жълт картон за бурна реакция.
 
В 76-ата минута численото равенство на терена бе възстановено, след като Нора Димитрова влезе в пререкание с противникова състезателка и получи втори жълт картон. Четири минути преди края Ивана Найденова отбеляза втори гол с фантастичен шут от 25 метра метра в горния ляв ъгъл на Хацхаристу.
НСА ще спори за трофея с победителя от двойката Барокко - Пирин Лейдис, които се изправят един срещу друг по-късно днес.