Спортно-техническото ръководство на Локомотив Пловдив получи покана от бразилския гранд Крузейро за нова среща относно сътрудничество между двата отбора.

Tемите, които ще бъдат дискутирани, са евентуална предсезонна подготовка на Локомотив в Бразилия, размяна на играчи, размяна на треньори, участия на международни детско-юношески турнири.

Представители на спортно-техническото ръководство на Локомотив ще се срещнат в Бело Оризонте с новия силен човек в Крузейро Жулиано Белети, като това най-вероятно ще се случи в предстоящата пауза за националните отбори, съобщава клубният сайт на "смърфовете".

Крузейро Бело Оризонте е един от най-известните и титулувани бразилски отбори. Клубът е основан на 2 януари 1921 година и играе домакинските си мачове на 60-хилядния стадион “Минейрао”.

Преди 2 години Христо Крушарски и бившият помощник в щаба на Бруно Акрапович Желимир Теркеш посетиха Бразилия, базата на Крузейро и редица мачове (както на първия отбор, така и на децата, и юношите).

Собственикът на Локомотив изгледа и на живо финала за Купата на Бразилия, завършил с триумф на тима от Бело Оризонте. Последва покана към отбора на Крузейро до 17 години за участие в международния турнир “Христо Бонев”, но сгъстен график от мачове попречи на “кариоките” да посетят България.