Атакуващият халф Петър Шопов подписа договор с германския Айнтрахт Мендих и блесна с два гола още при дебюта си. Новият немски тим на 21-годишния пловдивчанин, който се състезава в регионалните лиги в страната победи с 3:0 като гост SG Нейтерсен, като българинът имаше основна заслуга за успеха. Освен двете попадения, той направи и асистенция за попадението на съотборника си Тим Моншерман, съобщава агенция „Темпо Нюз“.

Бившият юноша на Локомотив Пловдив парафира контракт за срок от две години, след като премина успешно медицинските тестове. Още на същия ден мениджърът Бернд Паули веднага предложил договор на младия българин. Треньорът на тима от Мендих - Кодай Сталф, пък останал много доволен качествата на Шопов и бързата му адаптация в отбора и веднага го включил в титулярния състав. Нашето момче му се отблагодарява за доверието с две попадения и голова асистенция, а наставникът след мача похвалил пред целия отбор сънародника ни.

Петър Шопов е бил препоръчан в Айнтрахт Мендих от мениджъра Красимир Тенков.

С новия си отбор, роденият през 2000-ата година пловдивчанин играе в първенството на Регионалната лига на област Северен Рейн-Вестфалия.

Преди 2 години Шопов бе пред трансфер в дублиращия тим на Торино, заедно с бившия си съотборник в Локомотив Иван Чалъков, по настояване на отговарящия в тима на „биковете“ от Серия А за партньорството с източноевропейските държави Фабрицио де Микеле.

Заради организационни неуредици обаче тогава трансферът се провали, след което младокът отиде в елитния Ботев Враца.

Преди две години и половина, едва 18-годишен, Шопов дебютира в представителния мъжки тим на Локомотив Пловдив, при загубата от ЦСКА с 0:2 на стадион „Българска армия“ в мач от първия кръг на efbet Лига. Младокът тогава се появи през второто полувреме на терена на мястото на Парвиз Умарбаев.

За последно Петър Шопов игра с екипа на Марица и помогна много с играта и головете си за завръщането на тима в професионалния футбол.