Отборът на Локомотив Пловдив отстъпи на Берое с 1:3 в контролна среща, играна на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“. Каралос Охене откри резултата в 38-ата, а Кукула удвои в 51-ата минута. Лукас Салинас намали в 61-ата, но резервата Еривалдо вкара трети гол за гостите в 87-ата минута, с който оформи и крайния резултат. Двубоят беше доста динамичен, като имаше солиден брой положения, както дори и червен картон и наподобяваше повече на мач от първенството на efbet Лига. 

Срещата беше и неофициален дебют за новия наставник на "смърфовете" Александър Тунчев, който бе назначен след напускането на Бруно Акрапович.


В началните минути на срещата домакините от Пловдив бяха по-активния тим на терена, но до нещо по-интересно не се стигаше. 

В 8-ата минута Кенан Муслинович опита удар от добра позиция, но топката рикошира в играч на Берое и излезе в ъглов удар.  

Четири минути по-късно Николай Николаев центрира отдясно в наказателното поле, където Момчил Цветанов стреля с глава, но над вратата на Генадий Ганев.

Локомотив Пловдив - Берое / Контролна среща, 13.11.2020 г.

източник: Антон Узунов

В 19-ата минута Валентино Полиезе отправи първия точен удар в двубоя, но не затрудни Ганев. 

"Смърфовете" продължиха да са по-настоятелния тим, но опаснасти липсваха. Малко преди да изтече половин час игра Муслинович отправи удар, но неточен. 

В 35-минута Берое удари греда. Джунейт Али получи на десния фланг и центрира към наказателното поле. Топката рикошира в Милош Петрович и тя придоби интересна парабула, след което кацна на напречната греда на Илко Пиргов.  

Локомотив Пловдив - Берое / Контролна среща, 13.11.2020 г.

източник: Антон Узунов

Две минути след това Димо Бакалов стреля от пряк свободен удар, но в аут. В ответната атака удар на Муслинович завърши в ръцете на Ганев. 

Минута след това обаче „заралии“ поведоха в резултата. Грешка на вратаря на домакините Илко Пиргов позволи на Алиун Фал да открадне топката, след което се освободи и върна за Кукула. Нападателят центрира и от точката за дузпа Карлос Охене, от воле, реализира.

Локомотив Пловдив - Берое / Контролна среща, 13.11.2020 г.

източник: Антон Узунов

Берое започна по-добре втората част и се настани в половината на домакините. При една атака отляво Крум Стоянов центрира, а на далечната Кукула засече топката от въздуха и я прати във вратата на Пиргов за втори път.

Локомотив Пловдив - Берое / Контролна среща, 13.11.2020 г.

източник: Антон Узунов

Две минути след това Полиезе центрира от корнер, в Гомис стреля с глава, но право в стража на Берое.

Домакините вдигна оборотите и успяха да намалят резултата в 61-ата минута. Гомис пресече подаване на футболист на Берое и подаде с едно докосване към Кенан Муслимович. Нападателят комбинира с Лукас Салинас, който направи чудесен рейд, преодоля Георги Динокв и с хубав удар покрай останалия сам срещу него Перниш отбеляза – 1:2.

В 73-ата минута Гомис фаулира остро Кукула в центъра на терена. Нападателят падна, извиквайки силно от болка, след което напусна терена. За това си действие пък играчът на Локомотив получи втори жълт и съответно червен картон. С оглед на това, че срещата е контролна, в игра се появи младият Петър Петров, за да може отново да има паритет откъм играчи на терена.

Локомотив Пловдив - Берое / Контролна среща, 13.11.2020 г.

източник: Антон Узунов

Четири минути преди края на срещата Берое вкара трети гол. Димо Бакалов бе спрян отляво, но играчите на Локомотив не успяха да изчистят топката и това позволи на резервата Божидар Пенчев да я открадне, след това да навлезе в наказателното поле и да стреля. Резервният вратар на домакините Кристиан Томов изби, но в краката на Еривалдо, който на празна врата оформи и крайния резултат.  


FT  ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - БЕРОЕ 1:3

0:1 Карлос Охене 38'

0:2 Кукула 51'

1:2 Лукас Салинас 61'

1:3 Еривалдо 87'

Стартови състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: 1. Илко Пиргов - 44. Николай Николаев, 5. Гомис, 25. Лукас Масоеро, 20. Милош Петрович, 7. Момчил Цветанов, 34. Петър Витанов, 13. Валентино Пулизе, 16. Лукас Салинас, 15. Кристиан Илич, 91. Кенан Муслинович

Старши треньор: Александър Тунчев

БЕРОЕ: 33. Генадий Ганев – 2. Джунет Али, 18. Илиас Хасани, 15. Георги Динков, 27. Крум Стоянов, 8. Карлос Охене, 22. Октавио Мерло, 73. Иван Минчев, 7. Димо Бакалов, 11. Алиун Фал, 9. Кукула

Старши треньор: Димитър Димитров

Стадион: „Локомотив“, град Пловдив