Женският футболен клуб Локомотив Пловдив входира днес жалба в спортно-техническата комисия на АФЛ, съобщиха от клуба. Причината - лошата организация на мача с ФК Светкавица (Градежница), който се проведе в село Галата.
 
"По време на срещата състезателките в черно и бяло са били постоянно обиждани и замервани от публиката с различни предмети - камъни, пръчки, запалки, бутилки. След края на двубоя, завършил с победа за Локомотив с 1:0, привърженик на домакините е потърсил саморазправа с капитанката Кристин Кръстева, хващайки я за ръката и замахвайки към нея. Само бързата намеса на главния съдия Ивайло Благоев и помощниците му Ивайло Христов и Лилян Иванов e предотвратила ескалация на конфликта", пише в жалбата на Локомотив Пд.
 
Инцидентът е докладван в полицията, а състезателката Кристин Кръстева е подала жалба срещу гореспоменатия привърженик на отбора домакин. През цялото време - от приключване на срещата до напускането на стадиона, треньорът на ФК Светкавица и съдийската бригада са охранявали дамите от Локомотив Пд.