Треньорът на вратарите в Локо Пд Радостин Станев бе двойно доволен от контролата с Легия Варшава, която Локомотив изигра в Зеекирхен край Залцбург. Първо пловдивчани постигнаха първата си победа на австрийска земя, второ Радо се видя със стари познати от Легия, където игра преди десетина години.

Първо полските журналисти „награбиха” Радо за интервюта. Те му припомниха как през 2002 година е станал шампион с Легия и е играл квалификации за Шампионска лига. Станев пък демонстрира,че не е забравил полския език и отговаряше уверено на въпросите на полските колеги. В Полша има идея да съберат онзи отбор, шампион от преди 10 години и да играе мач срещу сегашния състав. Радо Станев приведства идеята и заяви,че ще му е приятно да се види със своите бивши съотборници, с който подържа връзки и сега. Журналистите попитаха Радо как се чувства вече като треньор на вратарите, след като дълго време е бил под рамката на вратата.

СНИМКИ: Радо Станев се видя със стари познати от Легия Варшава

източник: Reuters

Станев се снима за спомен с двама, с които е играл преди 10 години, а те все още са в Легия. Това са капитанът във вчерашния мач Томаш Келбович и Марек Сегановски. И двамата са били за известен период извън Легия, но сега отново са в тима от Варшава. Тримата си поговориха дълго след края на мача.

Българинът се видя и поговори и с треньора на вратарите на Легия Кшищоф Дофхан, който е тренирал и Станев, докато играе в Легия.

СНИМКИ: Радо Станев се видя със стари познати от Легия Варшава

източник: Reuters

„Много съм радостен да се видя с тези хора след 10 години, сподели Станев. С Томаш и Марек си припомнихме времето преди 10 години. За Кшищоф мога на бързо да кажа какви резултати има от неговата работа. За 12 години той е създал вратари, които са трансферирани в Аустрия Виена, Ковалевски в Шахтьор, аз отидох в Шиник, Артур Боруц в Селтик, Фабиански в Арсенал и Муха в Евертън. Наистина много добър специалист. Винаги е приятно, когато някъде си оставил следа и хората си спомнят за теб с уважение.”

Радо Станев пожела успех на Легия в Лига Европа и догодина да е шампион на Полша. Днес в много от спортните полски медии има интервюта и снимки с него от вчерашния ден.