За първи път в новата си история, Локомотив Пловдив се сдоби със собствена учебна паралелка в някое от пловдивските училища, като по този начин постави основата на своя футболна академия, съобщава lportala.net. Освен децата на Апостол Костадинов (набор 1999), които посещават Спортното училище в града, днес първия звънец за новата учебна година удари и за 5 „г” клас в СОУ „Черноризец Храбър”.

Малко след 9 ч. тази сутрин 14 малчугани в черни фланелки с клубната емблема на Локомотив поднесоха цветя на новия си класен-ръководител Надя Каназирева, която проведе първия учебен час в стаята, която учебното заведение отпусна специално за локомотивския клас. Да уважи първия учебен ден на възпитаниците си родени през 2000-та година бе и треньорът им Георги Славов, който заедно с директорът на школата Георги Фиданов дават ход към реализация на идеята си още отпреди два месеца.

14 малчугани започнаха учебния ден в новия локомотивски клас

източник: снимки: lportala.net

„Това лято учебното заведение претърпя сериозен ремонт, срещнахме разбиране и отзивчивост от страна на директорът Елена Кисьова. Надявам се това да е само началото на бъдещето ни сътрудничество. Дано на Лаута се сдобием с още такива паралелки, каквато е практиката в цял свят” коментира Славов, докато нареждаше децата за обща снимка пред емблемата на школото.

Класът ще специализира в сферата на „Бизнес и предприемачество”, като ще започва всеки учебен ден с тренировъчно занимание на някое от прилежащите спортни площадки. Новата схема ще позволи на децата да се хранят в обновения училищен стол, а веднага след края на учебните занятия да пътуват бързо и лесно до Лаута, където да тренират за втори път през деня.

14 малчугани започнаха учебния ден в новия локомотивски клас

източник: снимки: lportala.net