Локомотив Пловдив има сили да се противопостави на Левски, заяви треньорът на "черно-белите" Петър Пашев. Двубоят от 12-ия кръг на "А" група ще се играе в събота от  17.15 часа на "Лаута".

 "Срещу съперника ще разчитаме на сила, желание и раздаване.  Ще подходим с уважение към Левски със сигурност. Няма нужда от  мотивация в такива мачове. Футболистите много добре осъзнават  какво означават за тях и привържениците на тима такива двубои",  заяви Пашев. "Искрено се надявам мача ни със "сините" да бъде посетен  повече от предния двубой, защото нашите фенове са 12-ият ни играч и разчитаме много на тяхната подкрепа", допълни специалистът.  Той изрази задоволството си от обстановката в Локомотив.

"След последния ни мач с Литекс, който спечелихме,  настроението в отбора е добро. Момчетата се готвят с желание.  Нямаме проблеми с контузени и наказани играчи. Очакваме с  нетърпение мача. Знаете, че както тренираш, така и играеш.  Искрено се надявам да играем така и да покажем това настроение,  което имаме тренировките. Белгиецът Емерик де Врийзе беше с  проблеми, но той вече е наред. Здравко Илиев е трайно контузен и той тепърва ще прави магнитен резонанс", каза още Петър Пашев.  

Той добави, че за домакинството си срещу Левски в събота Локомотив ще подходи по различен начин в сравнение с мача между  двата тима в София от първия кръг на "А" група, завършил 1:1. "Трябва да сме по-мобилизирани и по-мотивирани, ако искаме да  победим "сините", добави Петър Пашев.