Председателят на Сдружение Бъдеще за Локомотив Диан Колев заяви, че на този етап в Локомотив Пловдив няма никакви организационни затруднения. „На този етап не срещаме затруднения организационно. Мислех, че ще е по-голяма сложност в чисто организационен план, но нямаме някакви затруднения. Повече беше тръпката“, коментира Колев пред Гонг.

„Ние винаги сме се надявали на доброто начало, но сме реалисти, че нещата няма как да се случат за един ден. Отбор се гради с години. Като ръководство сме реалисти, че не можем да очакваме много повече. Виждате в последния сблъсък с Лудогорец, който е обигран отбор, нещата стоят по различен начин“, сподели още Диан Колев и продължи:

„При започване на тази инициатива ние сме си дали ясна представа, че харченето на пари за глоби е нещо, което не можем да си позволим и хората са го разбрали това. Определено дисциплинираността на публиката ни в момента много ме радва. Хората си дават сметка, че това вреди на клуба и това е много добре.“

„На този етап проблемите са финансови. Многократно приканваме хората да се събудят и да погледнат положително на нашата идея. При ангажираност на по-голяма група хора се работи по-лесно. При всички положения е по-добре повече хора да са ангажирани с една кауза. Ние не можем да се оплачем от липса на привърженици. Но е ясно, че има още голяма група от хора, които имат съмнения, че нещата ще се случат така, както ни се иска. Ние се стремим с делата си да покажем, че това е пътят. Разбира се, ако имаме по-голям спонсор, това ще ни помогне много. С много хора водим разговори, но в момента няма нещо генерално. Ние сме организирали различни начини за набиране на средства. Няма как най-големият спонсор да е дал 50 евро. Ние нямаме таван на заплатите, а бюджет, с който се съобразяваме. Но, ако има футболист, който много искаме, сме готови да седнем и да се разберем. Имаме идея да реализираме доста маркетингови стратегии, които да реализират приходи“, коментира още Диан Колев, а на въпрос за Стефано Кунчев, отговори:

„Старши треньорът се казва Неделчо Матушев и той решава за всеки един футболист. Ние също сме разговаряли и сме предлагали на треньора определени футболисти. Всички решения се взимат от Неделчо Матушев.“