Капитанът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров отново отрече информациите, че е замесен в черно тото. Нападателят беше задържан за няколко часа в ареста след сигнал от УЕФА към БФС, който беше препратен към прокуратурата. 

Заедно с него бяха разпитани още доста футболисти, а в ареста за кратко се озоваха още капитаните на Черно море Кирил Котев и на ЦСКА Александър Тунчев. Всички те са заплашени със спиране на състезателните права. 

"Съвестта ми е чиста и аз съм невинен. Само това ще кажа в моя защита по случая на този етап. Не съм притеснен от всичко това, но лошото е, че съм градил име толкова години и сега някой се опитва да го очерни."

"И това важи не само за мен, а и за колегите - Котев, Тунчев... Води се някакво разследване, ще ни повдигат ли обвинения, ще ни спират ли правата, не знам и не мога да кажа нищо. Нека свърши всичко и ще говорим по-подробно", сподели Камбуров в интервю за "Тема Спорт". 

Въпреки този скандал около него, 34-годишният таран все още не мисли за отказване от футбола и ще продължи да носи екипа на любимия си Локомотив Пловдив, въпреки неяснотата около финансирането му. 

"Засега няма развитие около намирането на нов собственик, а това безвремие е много лошо за Локомотив. Но се съобразяваме с нещата, стискаме зъби и продължаваме напред. Аз не съм си тръгнал, няма и да го направя. Със сигурност през пролетта оставам тук."

"На 34 години съм, но смятам да играя още. Чувствам се добре, нямам контузии. Когато видя, че вече не ставам, сам ще спра, няма да чакам да ме призовават. Половината голове на тима през есента съм ги вкарал аз, така че няма да спирам. Дали още една или две години, но ще продължа да играя", сподели Камбуров, който има 149 гола в А група.