„С всеки изминал мач се чувствам по-добре. подобрявам функционалното си състояние и възвръщам формата си. Най-важно е чисто физически да се върна. Радващо е, че попаднах на хубави хора в клуб, който обичам и нещата стават по-бързо от очакваното. Потенциалът, с който разполага Локомотив е по-голям от мястото, на което се намираме“, заяви в предаването „Хеттрик“ по Дарик радио Пловдив централният бранител на Локомотив Пловдив Иван Иванов.

„Въобще не ми е минавало през главата, че няма да се върна. Тези години щяха да са ми от голяма полза за по-добър трансфер или по-добро развитие на моята кариера“, коментира още Иван Иванов и продължи:

„Според мен нищо в България не се е променило. Абсолютно никакво развитие, като изключим появата на Лудогорец и нещата, които направиха в положителен аспект. Това е лошо за българския футбол. Нямам предпочитания какъв ще е форматът на първенството, но най-важното е да се разбере, че трябва да има закони и правила, които трябва да се спазват. Просто трябва да се изгради една система, която да се спазва.“

Футболист №1 за 2013-та година изигра петия си мач с фланелката на черно-белите през уикенда след повторното си завръщане в родното първенство. Иванов две години бе извън футболния терен, заради контузия в коляното.

„Дано победите над Португалия и Македония са добра предпоставка за израстването на националния ни тим. Проблемът ни е, че не успяваме да поддържаме постоянно високо ниво“, каза още защитникът.