Членът на Управителния съвет на Сдружение "Обединение за Локомотив" д-р Златко Илиев даде интервю пред официалния сайт на клуба за ситуацията в момента на "Лаута" и за това търси ли ръководството бъдещ нов собственик на Локомотив.

- Д-р Илиев, като член на новото ръководство как преценявате направеното до този момент в клуба?

- Според мен бeше направено доста, за да може Локомотив да съществува. Със събраните от учредителите на новото сдружение средства подсигурихме лиценза на отбора в елитната ни група за предстоящия сезон, респективно голяма част от задълженията към играчите, техническия персонал и различните други контрагенти като ВиК, EVN, хотели и др.

Освен това с ограничените средства, с които разполагахме, направихме прилична селекция, като до голяма степен задоволихме изискванията на старши треньора Христо Колев за привличането на конкретни футболисти. Подготовката на отбора стартира навреме и се провежда при много добри условия.

- Как успяхте да свършите всичко това, като се има предвид, че софийски отбори с далеч по-влиятелни и финансово заможни привърженици не можаха да получат лиценз за А група?

- Обяснявам си го със силния локомотивски дух на "черно-бялата" общност в града. Не малко хора финансираха безвъзмездно спасяването на отбора, лишавайки се от лични средства и давайки всичко от себе си за каузата.

- На какъв етап се намира търсенето на сериозен във финансово отношение нов собственик или основен спонсор и ако това не се случи, каква ще бъде съдбата на отбора?

- Имаме големи надежди, че скоро ще се намери такъв субект, осигуряващ трайна финансова стабилност. В същото време сме готови и с така наречения План Б. Изготвихме проектобюджет.

В приходната част ще разчитаме на различни източници като пари от тв-права, продажба на рекламни продукти, продажба на абонаментни карти и билети, продажба на паркоместа, спонсорски дарения, благотворителни мероприятия, продажба на фенски артикули и др.

- Това ще бъде ли достатъчно за издръжката на клуба?

- Ние се надяваме, че с усилията на ръководството и добрата организация на изградената структура на клуба, това ще бъде възможно. Разбира се, ние ще продължим да търсим собственик и основен спонсор, но това според мен е продължителен процес и зависи също от цялостното представяне на отбора.

В навечерието на откриването на сезона искам да помоля всички наши привърженици за подкрепа. Разбираме, че мнозина не са в добро финансово състояние и ние няма да се разсърдим на никого, ако не участва във финансирането.

Но ще бъдем благодарни на всеки, който си купи абонаментна карта или дори един билет. Според мен в този труден момент парите, дадени за отбора, са покупка на "черно-бяла" индулгенция.