Първенството спря за мач на националния отбор и повечето от отборите в А група започнаха мини подготовка. И то само седем кръга след началото.

В Левски и Локо Пд имат някакво оправдание. Пловдивчани най-вече заради това, че до преди началото на първенството отборът бе друг. И треньорът, и играчите дойдоха в последния момент и с една, две контроли започнаха надпреварата. Започнаха и с добри резултати. В последните мачове се вижда, че на пловдивчани им трябва физическа подготовка. И Неделчо Матушев качи тима на лагер в Смолян за физическа подготовка. Доколко ще е успешен този лагер, ще се разбере веднага с подновяването на шампионата.

В Левски направиха друг тип предсезонна подготовка под ръководството на Пепе Мурсия и сега берат плодовете й. Испанецът явно не знаеше,че в България три месеца се играе и три месеца се почива и не направи бегова подготовка. Сега Георги Иванов и Левски са в нещо като мини подготовка. Вчера играчите бягаха 9 километра, днес пак тежки физически натоварвания. Ще има ли резултат, ще се разбере още в мача със Славия. Ако играчите имат въздух и след 60-ата минута, значи е имало нужда от тази подготовка по никое време.

Останалите отбори също ще използват паузата, за да подобрят физическото си състояние. Явно националният отбор ще е от полза за клубните отбори, дано и техните представители в тима на Любо Пенев да допринесат за успеха в Азербайджан.

Ситуацията е както при горещо време, когато съдиите спират мача играчите да поемат малко въздух и пият студена вода. Така и сега, отборите трябва да заредят батериите и да покажат, че паузата е от полза, а не е изгубено и малкото, което са имали футболистите. И така до следващата пауза…