48 часа след последния съдийски сигнал на Георги Игнатов се наслушахме на тъпотии. Главният рефер и помощникът му /откъм сектор А/ Павлин Михайлов бяха обявени за най-големите некадърници в света. Защото са помогнали на Левски. Повлияли са на резултата в мача. На битката за шампионската титла.

И всичко това заради една /НЕ/ засада. На Карвальо от Левски. В двубоя срещу Локо Пд.

Безброй футболни разбирачи, известни със своята неизвестност, яхнаха вълната и се изплюха върху реферите. И върху, Левски, разбира се. Вестници, телевизии и форуми, с Гонг. Бг начело, се подмокриха не от понеделнишкия дъжд, а от храчки на омраза. Синият клуб бе обвинен за пореден път в подривна дейност, защото отначало не успя да намери точен кадър на спорната ситуация. Всички дружно решиха, че това е нарочно, че така е по-удобно. За да се скрие /НЕ/засадата на Базил. 48 часа след мача, обаче Левски най-после изнамери вярната картинка. И какво стана? Какво се видя? Че засада НЯМА! Че съдиите са абсолютно прави. Защото не стига, че защитник покрива Карвальо, ами и самият той е зад центъра!!! Какво би трябвало да последва ли?

- Авторите на плоски шеги и закачки да насочат злоба, завист и странно чувство за хумор извън Герена. За неопределено време.

- Разбирачите да признаят, че Базил е бърз, колкото Бен Джонсън и Спиди Гонзалес. Иначе да се скрият.

- Локомотив Пд да замълчи. И да тренира засади. И да слуша Наско Узунов. Той знаеше верният отговор след мача. Но се поизвъртя след посещение в съблекалнята. Там един черно-бял защитник разправяше, че Левски не знаели къде се намират. А от видеото се вижда, че именно защитникът не знае къде се намира.

- Съдийският наблюдател Кордев незабавно да вдигне оценките на арбитрите. Защото и главният Георги Игнатов и помощникът му Павлин Михайлов са получили ниски бележки заради ревът срещу засадата. Най-лесно беше да видим вдигнат флаг. Реферите избраха мазохистичният вариант заради истината. Сега си заслужават новите високи оценки. Защото още от първото видео ясно се вижда, че и при голът за 1:0 на сините фаул на Жоао Силва няма. Това би го потвърдила дори и прима-балерината от „Лешникотрошачката”!

- Илиан Илиев да продължи да учи своите нападатели в играта на ръба на засадата. Треньорът предупреди няколко пъти, че отборът му се учи да играе така. Ама нямаше кой да го чуе.

- Левски да не се дава на разбирачите. А да брани храбро своята къща. Както го направи сега. Като намери заветния запис. Иначе хорът „Анти Левски” е готов на повече арии от Тримата тенори в златните им години.

- Съдиите да си отварят очите на шестнайсет. И да не се насмитат много. А да дават за пример двете неделни дербита в Англия.

- И съвсем не на последно място хористите да кажат вълшебната думичка „Извинявай!”. Няма да повярвате колко ще им олекне...