Левски и Локомотив Пловдив вероятно ще са отборите, които ще генерират най-голям зрителски интерес през уикенда. На „Георги Аспарухов“ се изправят състави с интересна история в двубоите помежду си. „Сините“ са лидери във временното класиране. Те са и отборът в най-добра спортна форма, което е доказано от последните резултати.

По отношение на моментното състояние, Локомотив Пловдив е в челото на подобно класиране. За последните шест кръга момчетата на Христо Колев имат три победи, един хикс и две загуби, което е добър атестат в този формат на първенството. Същите показатели притежава и Берое, докато водачът Левски има пет победи и едно реми в последните си шест мача от елита.

ЛЕВСКИ - ЛОКО ПД В НЕДЕЛЯ, ОТ 16.15 ДИРЕКТНО В GONG.BG, НА GONG PLAY, И В ЕФИРА НА DIEMA SPORT 2 И ДАРИК!

Отборите „под пара“ ще привлекат публика. Локо Пловдив е от малкото отбори, които няма да се затворят на „Герена“. Футболистите на „смърфовете“ не са такива, които да „паркират автобуса“ пред собствената си врата.

„Старите кучета“ се превърна в нарицателно за по-възрастните футболисти на Христо Колев. Опитът е качество, което няма да липсва и на домакините в неделя. Левски почна сезона с много млад състав, но вече има и експерти в своите редици. Минев, Миланов и Йоргачевич отдавна са на „третия етаж“. Около опитните и тези на средна /за футбола/ възраст растат „малките“. Като говорим за форма, трябва да започнем с Краев, който вкара в последните две срещи на „сините“. Твърде вероятно е Левски да има още един млад сред титулярите – Ради Цонев или Орачев? Сигурно е, че в неделя на „Георги Аспарухов“ ще играят силни индивидуалности, които са част от два отбора в добро моментно състояние.

Няма как да не отбележим, че ще има липсващи. За гостите ще отсъства звездата на Мартин Камбуров. Той е много повече от капитан за „смърфовете“. Показа го в трудните моменти. Сега тежестта вече е разпределена, но голмайсторът е стряскал редовно „сините“ сънища.

От другата страна ги няма две ключови фигури. Гаджев е контузен, а при сегашното равнище на родния футбол – Гаджев си е Гаджев. Освен националът извън плановете на Стойчо Стоев е „железният“ Прохазка. Словакът е без пропусната минута от началото на сезона, но сега получи пети жълт картон, който явно бе заработен с учебна цел. Момчето се жени, а Левски може да му подари единствено победа, тъй като колегите му ще пропуснат сватбата. Другият подарък би могъл да е под формата на нов договор, но тази тема я оставяме за следващите седмици. Отсъствието на Роман ще предизвика поне една рокада в състава, което не е хубаво за отбор във форма, но е наложително.

Как Левски и Локомотив Пловдив влязоха в добрата си серия в първенството? При „сините“ подемът стартира отдавна след минимален успех над Славия в единственото елитно столично дерби. Последваха само победи и едно равенство с Лудогорец в София. Най-ключов бе ударът в Ловеч. Победата над Литекс качи Левски на върха. Съставът на Стоев го брани успешно. 

Локомотив Пловдив „глътна“ най-доброто лекарство във футбола. Победа в голямото дерби. Трите точки срещу Ботев накараха „смърфовете“ да полетят. Реми в Ловеч, качествена победа над шампиона. Капката горчивина е отпадането от купата, но тя едва ли е била приоритет за Камбуров, Гъргоров и компания. В движение Локомотив се подсили с доста качество и сега мечтае за място в топ 5.

Левски – Локо Пловдив е гаранция за интересен мач. В сегашната ситуация очакванията са завишени, което трябва да привлече солидна аудитория. Важността на срещата не е за подценяване. Левски пази преднината си, а „смърфовете“ държат да са фактор в първенството.