Старши треньорът на Локо Пд Емил Велев коментира пред Gong.bg напускането на Лазаров и Тодоров по характерния негов начин. Той заяви, че е доволен, че поне останалите налични футболисти за подписали и разкри, че Кавдански се завръща в Локомотив. Очаква и още нови играчи.

„С оглед на случващото се в отбора и времето, което остава до началото на първенството, то аз няма да съм старши треньор на отбора, а магьосник, заяви Велев. След като проведох два лагера и подготовка с едни футболисти, то сега ще трябва да правя магии за да направя отбор с други играчи. До неделя, когато играем с Локомотив в София, няма време за нищо, освен за магии. Опитвам се да се шегувам, но аз си знам какво ми е. Но трудностите са за това за да се преодоляват. Като успеем ще ни е по- сладко, а и феновете ще са по- доволни. Няма какво да коментирам напускането на Лазаров и Тодоров. За мен е важно, че останалите, включително Златински, Дани Георгиев и Валери Георгиев, остават и подписаха договори, предложени им новия собственик. Мартин Кавдански се връща, което също е добре. Надявам се за малкото време до началото на първенството да сглобим отбор, който да търси победата още от първия мач.”

Емил Велев се подразни на поредния въпрос дали след напускането на Лазаров и Тодоров, той ще остане и само каза, че вече е обявил, че остава и е подписал договор с новия собственик, който го задържа на Лаута за една година с опция за още една.