Локомотив освободи изкаралите няколко дневни проби вратари Даниел Беконо и Артурс Биезайс. Лично старши треньорът Емил Велев съобщи на двамата вратари, че няма да разчита на тях за в бъдеще.

Велев похвали латвийския вратар пред клубния сайт, но явно нещо е натежало в полза на освобождаването на Артурс. Той дойде преди три дни, воден от българския мениджър Кирил Маринков.

На втората снимка е момент от тренировка, когато един срещу друг са двамата освободени днес вратари, а на третата е запечатан момента, когато Емил Велев посрещна на терена в Дамяница Артурс Биезайс, на който явно петък 13-и и умрялата лисица посрещнала го тогава в Дамяница, не му донесоха късмет.

СНИМКИ: Локомотив Пд освободи латвийския вратар и Беконо

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

СНИМКИ: Локомотив Пд освободи латвийския вратар и Беконо

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Очаква се в близките дни на проби да дойде вратар чужденец с европейски паспорт. Емил Велев не отхвърля и възможността и да се стигне до трансфер на един от между Георги Петков, Иван Караджов или Боян Пейков.

„Да, спрягат се – и Георги Петков,и Боян Пейков, и Иван Караджов“, заяви Велев за клубния сайт. „Има вратари, които като се реши в даден момент, могат да се привлекат.”

Даниел Беконо дойде на проби малко по- рано, когато отборът бе в „Царско село”. 33-годишният бивш вратар на ЦСКА не съумя да впечатли Велев, а и треньора на вратарите Игор Кулиш. Така и тримата вратари, които Кулиш тренира на първата снимка, вече не са в Локомотив, след Сенду Колулу си тръгнаха и Даниел Беконо и Артурс Биезайс.