Потърсихме старши треньора на Локомотив Емил Велев с въпроса „Какво става със селекцията в тима?” и той даде следното изявление в типичния за него стил:

„Работим по селекцията, заяви за Дарик радио Велев. Не се взимат лесно класни футболисти, а още по-трудно се убеждават да дойдат в България. Разбирам ги феновете, а и вас журналистите, но на този етап няма трансфери на чуждестранни играчи в Локо Пд. Надявам се, а и всекидневно работим по въпроса, до Нова Година да има подписан договор с чужденец. И да не стане до края на годината, по-важното е да имаме желаните футболисти до началото на подготовката. Сред спряганите от медиите имена няма такъв, който да е сигурен за Локомотив.

Искам не просто да вземем футболисти, а да са такива, които ще вдигнат нивото на отбора. И по възможност да не са ми набори, а да имат възможност да ги използваме поне 2-3 години. Няма как да ви съобщя имена преди трансферите да са станали факт. Ако сега ви кажа името на вратаря, а трансферът не се осъществи, после ще ме изкарате мен лъжец и виновен. Продължавам да твърдя, че Локомотив иска да вземе класни – вратар, централен защитник и нападател. Към този момент няма и напуснали, освен Кавдански. За Илиян Йорданов ме питате всеки път и аз всеки път ви отговарям, че предварителния договор с него е подписан много преди аз да застана начело на Локомотив. Надявам се той да осъзнава промяната, която му предстои и да различава Любимец и Локомотив Пловдив. Очаквам го в началото на следващата година. Пожелавам на всички весело посрещане на Новата 2012 година и нека феновете на Локомотив да са търпеливи както със селекцията на тима , така и с изграждането на един по-силен отбор.”