Отборите на Локомотив Пловдив и Пирин Благоевград ще имат възможността да открият 9-ия кръг в Първа професионална лига.

"Смърфовете" посрещат благоевградчани със самочувствието от три поредни победи в последните си мачове. Съперникът също се справя добре напоследък, но пък се намира в ужасна серия от три загуби в трите си гостувания до този момент през сезона.

Двубоят е в петък от 17,30 часа и ще бъде предаван онлайн на GONG PLAY и в ефира на DIEMA SPORT 2. Дарик радио също ще предава двубоя, а развитието може да следите и в Gong.bg.

Наставникът на Локомотив Илиян Илиев отправи призив към феновете да подкрепят своя отбор. Той ще може да разчита на Ванчо Траянов, който е готов за игра. Това важи и за Аймен Суда, който тренира наравно със съотборниците си.

За Пирин контузен е Кристиян Кощърна, който ще пропусне срещата. Благов и Костадинов обаче са възстановени за двубоя.

"Орлетата" са в ужасна серия като гост от началото на сезона, но ще се надяват да я спрат именно в Пловдив.

Двубоят ще бъде по-специален за наставника на благоевградчани Стефан Генов, който бе начело на Локомотив Пловдив на два пъти.

Ето още любопитни неща преди двубоя:

- Лидерът на Локо Пд Мартин Камбуров вкара последния си хеттрик точно във вратата на Пирин Бл – при 4:2 в предишния двубой на двата тима на „Лаута”, игран на 1 април т.г.

- В последните 2 кръга централният бранител на Локо Пд Кирил Котев записа първо гол срещу Верея, а после и асистенция срещу Нефтохимик. Само Пламен Николов (Черно море) от останалите защитници има същото постижение, при това в същата последователност в два поредни кръга.

- Пирин Бл все още няма победа в досегашните си 24 визити на „Лаута” от 1973 г. насам, вкара първия си гол като гост на Локо Пд едва в осмия си двубой в града на тепетата – 3:1 за железничарите на 14 септември 1985 г.