В последните сезони мачовете между Локомотив Пловдив и Лудогорец имат тенденцията да предлагат страхотно зрелище – било то в чисто футболно отношение, било като страсти и заряд на терена. През миналия сезон „железничарите“ на два пъти победиха разградчани у дома, поради което последният мач от програмата на 5-ия кръг в Първа професионална лига обещава да бъде изключително интригуващ.

Двубоят стартира от 21,15 часа на стадион „Локомотив“ под тепетата, като можете да го проследите пряко в ефира на телевизия DIEMA SPORT 2, онлайн на платформата GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.

Неведнъж на „Лаута“ Локомотив е доказвал, че може да се справи с всеки противник. През сезон 2015/2016 „смърфовете“ удариха Лудогорец с 2:0 и 2:1, а разликата между тогава и сега е, че авторът на 2 от четирите гола – Емил Гъргоров вече не е част от състава на пловдивчани.

Дотук сезонът не се развива според очакванията на Локомотив, който заема 9-ата позиция във временното класиране с 5 пункта от първите 4 срещи. Единствената победа на този етап дойде срещу намиращия се на дъното Монтана, като няма съмнение, че „смърфовете“ са се надявали на далеч по-добри резултати. Евентуален успех над Лудогорец може да се яви идеална отправна точка, която да се отрази благотворно върху самочувствието на тима, воден от Илиан Илиев.

Шампионът от своя страна вече осъществи голямата си цел – втори пробив в групите на Шампионската лига, а другата лоша новина за Локомотив е, че предстоящата пауза за националните отбори ще позволи на „орлите“ да заложат на най-добрия възможен състав. В предния кръг разградчани излязоха откровено с резервите срещу Монтана (и въпреки това победиха с 2:0), което едва ли ще се повтори. Хората на Георги Дерменджиев ще преследват третата си шампионатна победа, като все още са с мач по-малко от останалите тимове заради отлагането на срещата с Берое от първия кръг.