Старши треньорът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев предупреди своите момчета, че не иска да излизат сковани в дербито срещу Ботев този уикенд.

„Всеки от вас вероятно знае повече за настроението преди дерби, макар че в летния период може би няма толкова хора в града, за да се усеща още този дух. Футболистите работиха добре през целия подготвителен период, както и през последната седмица. Нямаме контузии, за нас треньорите е трудната задача да определим първо групата, а след това и титулярите“, сподели Илиан Илиев.

„Най-важното нещо, аз го казах и на футболистите, е, че първо трябва да сме спокойни, да не влезем с напрежение в мача. Да сме по-спокойни и да играем футбол, какъвто можем.“

„Опитваме се да предпазим момчетата, да не мислят какво може да се случи, ако не победим в дербито. Трябва да излезем с мисълта да играем футбол, а не с фиксидеята да победим на всяка цена, което води до скованост.“

„Нетипично е, че ще играем в Бургас, защото няма осветление на Коматево. Трябва да се съобразяваме с тези неща, макар че когато сме в една професионална лига, трябва всеки да си изразява мнението, защото не е нормално да се играе при тези температури в 19 часа, а това глас в пустиня – все едно играем в друго първенство и на друга планета.“

„Трудно можем да се класираме за Лига Европа. Трябва да сме доволни, с това, което сме взели, защото ние сме си ги избрали попълненията. Имаме доста млади момчета. По-важно е в съблекалнята да има колектив“, коментира Илиан Илиев.

„Сега дали ще стигнем до евротурнирите, при този формат на първенството, дори и в първата шестица да си, имаме преки двубои, макар че има и друг вариант през 7-о място. Курс за подмладяване нямаме, играят онези, които са най-добро в момента, независимо от възрастта. Нещото, с което можем да се изненадаме в пловдивското дерби, е при статични положения. Но като схема на игра, тя може да се коригира бързо“, завърши Илиан Илиев.

Пловдивското дерби е в събота от 19:00 часа. Срещата можете да проследите в Gong.bg, по GONG PLAY и DIEMA SPORT, както и по Дарик радио.