Локомотив Пд и Черно море ще определят тази вечер първият финалист за Купата на България. Полуфиналната среща-реванш е от 19 ч. на „Лаута“, но името на пъвия финалист за трофея в много голяма степен изглежда ясен.

Варненци спечелиха първия мач креай морето с 5:1, така че пловдивчани се нуждаят от чудо, за да стигнат до най-важния мач в турнира. Към това трябва да прибавим и огромните проблеми, които изпитва пловдивският клуб от всякакво естество. Заради травми в състава на „смърфовете“ няма да могат да се появят Венелин Филипов, Игнат Дишлиев и Радослав Димитров, а Янко Сандански е наказан. Така Христо Колев има на разположение едва четирима здрави защитници за мача.

Същевременно при „моряците“ нещата са спокойни. От групата на тима отпаднаха Живко Петков, Стефан Станчев и Петър Златинов, както и невъзстановеният вратар Китанов, но това не е особен проблем пред наставника Никола Спасов.

Любопитен момент е, че ден преди двубоя Съдийската комисия не бе определила рефера, който ще го ръководи.

Можете да проследите двубоя от 19.00 ч. чрез нашия Livescore, да го гледате пряко по телевизия Diema Sport и платформата Gong Play, а също така да слушате развитието му на честотите на Дарик радио.

Другият финалист ще бъде определен в сряда измежду Левски и Лудогорец /0:0 в първия мач/.