Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа ЦСКА и Хасково с по 2000 лева, а Лудогорец с 1000, заради хвърлени предмети и използване на пиротехнически средства.

Още по-сурова е санкцията обаче за юношите на Локомотив Пд, които са лишени от домакинство за три мача. Причината е навлизане на публика с последствия и прекратяване на срещата с ЦСКА. Малко преди края на двубоя се получи спречкване между играчите, а феновете на домакините навлязоха на терена.  

Със спиране от състезателни права

ССП

лв.

 

 

 

 

Живко Станиславов Атанасов

ПФК "Черно море"

1

200

Камен Гълъбов Хаджиев

ПФК "Локомотив"София

1

300

ПО ДОКЛАД

За хвърлени многобройни предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 2- ДК наказва ПФК "Хасково" гр. Хасково с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т. 22 – ДК наказва  ПФК "ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърленипредмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1- ДК наказва ПФК "Лудогорец" гр. Разград с имуществена санкция в размер на 1000 лева.  

 

5-ти кръг “Б” група

 

 

 

С предупреждения –

42 състезатели

 

 

 

Със спиране от състезателниправа

ССП

лв.

 

 

 

 

Николай Христов Христозов

ПФК ”Добруджа” Добрич

1

75

Методи Георгиев Илиев

ПФК „Септември” Симитли

2

250

ПО ДОКЛАД

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК "Ботев" Враца с имуществена санкция в размер на 500 лева.                          

ДК задължава ПФК „Бургас” гр. Бургас да възстанови щетите на стадион „Дружба” гр. Добрич съобразно чл. 38 от ДП.

ПО ДОКЛАД -U-17 3-ти кръг

За нанесен удар на противников състезател, на основание чл.22, ал.1, буква Д, колонка 4 – ДК наказва със спиране на състезателните права за 2 срещи състезателя Даниел Генадие Наумов от ПФК „ЦСКА” София

За нанесен удар на противников състезател, на основание чл.22, ал.1, буква Д, колонка 4 – ДК наказва със спиране на състезателните права за 2 срещи състезателя Георги Йорданов Чукалов от ПФК „Локомотив” Пловдив

За навлизане на публика с последствия и прекратяване на срещата, на основание чл. 37, ал.1, т. 1, буква В, предложение 4, ДК наказва ПФК „Локомотив” Пловдив с лишаване от домакинство за 3 срещи и имуществена санкция в размер на 1,875 лева.