Управителите на Локомотив Пловдив благодариха на доктора на Локомотив София Иван Иванов и страничния съдия Андон Тончев за намесата им по време на мача на юношеските формации на двата тима. 

Тогава младият талант на пловдивчани Генади Желев глътна езика си и само намесата на д-р Иванов и страничния арбитър спасиха живота на момчето. Затова и "черно-белите" заслужено им благодариха за достойната постъпка. 

"Ръководството на Локомотив Пловдив изказва огромна благодарност към Локомотив София и лекаря на юношеския отбор д-р Иван Иванов, а също така към Съдийската комисия и рефера Андон Тончев за смелата и професионална намеса по спасяване живота на нашия състезател от отбора младша възраст Генади Желев."

"Постъпката на д-р Иванов, на Андон Тончев и на дежурния лекар спаси един живот. Вярваме, че бъдещото поколение футболисти трябва да се възпитава в духа на феърплея и на човешките ценности."

"Д-р Иванов, Тончев и дежурният лекар са един хубав пример за това и ни карат да вярваме, че не всичко в нашия футбол е толкова лошо. Приемете нашите най-искрени благодарности", пише в съобщението от ръководството на пловдивските "железничари".