Директорът на Детско-юношеската школа на Локомотив Пд Митко Джоров изненадващо бе уволнен вчера въпреки отличните резултати, откакто е назначен. Те са най-добри в последните 15 години. Днес децата от най-добрата формация от школата набор 2001 и родители на 5 набора от академията пуснаха декларация в подкрепа на Джоров.

Ето текста на декларацията:

„Уважаемо ръководство,

В събота, Локомотив набор 2001 ще излезе за победа над Нефтохимик в последния си мач този сезон. Победа, която ще ни направи шампиони в малката елитна група до 15 години. Мач, победа и титла, които ще посветим на г-н Митко Джоров, който съвместно с г-н Васил Ангелов бе наш треньор през изминалата пролет. Специалист, до чийто качества, подход и отношение се докоснахме през изминалите няколко месеца. Благодарим на съдбата и късмета си, че ни сблъска с него и неговата харизма. Вчерашната новина ни шокира, а спонтанната ни реакция бе да изкажем подкрепата си към г-н Джоров качвайки снимката му в личните си фейсбук профили.

Днес, след като преспахме, гледаме с недоверие към това решение и най-вече – аргументите за него. Отказваме да приемам това решение просто ей така, както и да бъдем безгласни букви. Най-малкото, защото плащаме чинно месечните си такси, но и оставяме кръв, пот и сърце на терена във всеки мач. Изказваме пълната си подкрепа за г-н Джоров и сме убедени, че дали заедно или поотделно пак ще работим съвместно. Дали в Локомотив или в друг отбор – само времето ще покаже.

Завинаги един от нас и част от Локо 2001“, пише в декларацията на родителите и децата от школата на Локо Пд.