Петъчният ден ни предлага първите две срещи от 26-ия плейофен кръг от родната А група. От 17 часа днес Хасково и Марек излизат един срещу друг в жесток сблъсък за оцеляване, докато от 20 часа Левски приема друг тим замесен в битката на дъното – Локомотив Пловдив. Двубоите от втората шестица можете да наблюдавате пряко в ефира на телевизия Diema Sport, чрез платформата Gong Play и на честотите на Дарик радио.

Споделете вашите очаквания и мнение ТУК!

На стадион „Георги Аспарухов“ Левски при всички положения ще иска да се реваншира пред феновете си за поражението от Славия през миналия уикенд. Дотук „сините“ имат още победа и равенство след началото на плейофите, а в редовния сезон и двете срещи със „смърфовете“ приключиха при равенство 1:1. Това се случи за първи път от 27 години насам, като през 1988 година тимовете регистрират две поредни равенства – 1:1 и 2:2. Едва в миналия кръг Локомотив постигна първия си успех след разделянето на А група, като натупа с 4:0 прекия си конкурент за оцеляване Марек. В предишните си два мача пловдивчани дори не бяха отбелязали гол – поражения от Хасково с 0:2 и от Славия с 0:3. В актива си момчетата на Петър Пашев имат 23 точки, като разликата между тях и 11-ия Марек е 6 пункта.

Тъкмо с идея за скъсяването на това изоставане дупничани днес ще гостуват в Хасково, където пък домакините по всякакъв начин ще се опитат да избегнат евентуална загуба. Тимът на Стамен Белчев има едва 11 точки дотук, а предвид оставащите 6 мача до края поражение от директния конкурент ще е решаващо за изпадането им. Марек успя да се наложи в двата двубоя от редовния сезон, като първо надигра хасковлии с 2:1 у дома, а през октомври постигна и 1:0 като гост. Докато се състезаваха в Б група през миналия сезон съперниците си размениха по един домакински успех с по 2:1.

Не пропускайте възможността да гласувате, за да определите кой заслужава да получи приза за Играч на мача!