Помощник-треньорът на Локомотив Пловдив Петър Пашев даде днес пресконференция за представителите на медиите, на която основната тема беше предстоящото гостуване на Славия, съобщава официалният сайт на клуба. 

Двубоят от 13-ия кръг на „А” група е утре (петък, 24 октомври) от 16 часа на стадион „Славия” в квартал „Овча купел”.

Ето какво каза днес Петър Пашев:

Първо искам да честитя победата на Лудогорец над Базел. Поздравление за това, което правят за българския народ и за българските почитатели на футбола, за тази радост, която носят на всички.

Колкото до мача със Славия, подготовката премина нормално. Готвихме се добре и с настроение. Хубавото е, че нямаме проблеми с контузени и наказани футболисти. Очакваме с нетърпение предстоящия двубой.

Настроението в отбора след 4-те точки в последните 2 мача е доста добро. Много по-леко се работи сега. Момчетата вече възприемат по друг начин всичко, което се случва.

Славия е традиционно неудобен противник за нас – не само в София, но и в Пловдив. Ще бъде трудно, но не и невъзможно да победим в София. Ние ще се опитаме да играем добър футбол и ако може, да ги надхитрим по време на мача. За да вземем нещо, трябва да вкараме гол.

Лошото време ще е еднакво за двата отбора. Предимство ще има този отбор, който по-добре си настрои обувките. Ние имаме вече един горчив спомен от лошо време – на мача срещу Локо (Сф). Надявам се сега да не е така. Отборът, който подходи по-здраво в единоборствата, ще има по-голям успех в мача.