Локомотив Пловдив се разграничи от предизборните битки в града. В последния уикенд на месеца са местните избори, а "железничарите" не искат да бъдат свързвани с вота. Те разпространиха специална декларация с желанието си. 

"По повод информациите в различни медии, че ветерани на Локомотив Пловдив са участвали в приятелски мач, организиран от един от кандидатите за кмет на град Пловдив, искаме да заявим следното:"

"Локомотив Пловдив, както и клубът на ветераните на Локомотив Пловдив, не желаят да бъдат замесвани в политически игри. Нашият клуб се дистанцира от обществено-политическия живот в града, особено в сегашния момент преди местните избори."

"Призоваваме симпатизантите на отделни политически сили, които по някакъв начин са свързани с Локомотив Пловдив, да не намесват любимия ни клуб. На градския стадион в приятелски мач не е участвал  отборът на ветераните на Локомотив Пловдив, а сборен тим, съставен от футболисти от близкото минало, играли в различни пловдивски отбори."

"Пред ветераните на Локомотив Пловдив предстоят два много важни мача – областният финал срещу Марица от републиканското първенство за ветерани. Първата среща е на 8 октомври от 16,00 часа на стадион "Марица". Реваншът е на 15 октомври от 16,00 часа на Лаута", написаха от ръководството в декларацията си.