Новото ръководство на Локомотив Пловдив излезе с официално обръщение към феновете на клуба. Преди няколко дни привържениците на клуба получиха акциите от досегашния собственик Константин Динев. 

Любимият ни клуб за пореден път в славната си история поема по нов път. Нашата борба за свободен и чист Локомотив се увенча с успех. Спечелена бе обаче само първата битка. Най-трудното тепърва предстои. 

На нас, привържениците, се падна тежката задача да поставим основите на един възроден Локомотив. Това няма да е никак лесно, както не е бил лесен и пътят ни досега. Пред нас стои огромното предизвикателство да преведем любимия ни отбор в едно ново време и едни нови реалности. 

Целите, които си поставяме, са свързани със създаването на стройна организация, прозрачност при управлението на клуба, възстановяване на имиджа и марката Локомотив – нещо, към което винаги сме се стремяли. 

В процес на изготвяне е нова структура на клуба с ясно определени функции на всяко звено, като същата ще се състои от административен отдел, финансов отдел, спортно-технически отдел, както и отдел детско-юношески футбол. 

Финансовият отдел ще се грижи за приходната и разходната част. Въвежда се строга финансова дисциплина. Отделът ще се ръководи от управителния съвет на Сдружение „Бъдеще за Локомотив“, чийто председател е адвокат Диан Колев. 

Гарантира се пълната прозрачност при движението на паричните потоци. 

От своя страна административният отдел ще обслужва всички въпроси, свързани с администрирането на клуба. 

Спортно-техническата власт в клуба ще се упражнява от старши треньора на представителния отбор. Ще се ръководим изцяло от принципа на ненамеса в работата на треньорското ръководство - нещо, което винаги са изисквали всички привърженици на Локомотив. 

Категорично ще се промени отношението на клуба към детско-юношеската школа. Ще се създаде тясна връзка на взаимодействие между представителния отбор и ДЮШ, което да създаде предпоставки и шансове за талантливите деца на Локомотив да продължат реализацията си в мъжкия футбол именно в любимия им отбор. 

Разбира се, даваме си ясна сметка, че ни предстои много работа и пътят, който трябва да изминем, ще бъде отрупан с всякакви препятствия. 
Даваме си също сметка, че ще постигнем целите си само и единствено ако цялото локомотивско общество ни повярва и застане зад нас. 
Близкото ни минало показва, че не бива никога повече да зависим от проблемите, личните амбиции и възможности само на един човек. 

Локомотив е идея и тя може да бъде само на хората, които я изповядват. Пред нея всички са равни. 

Ние сме във времето, когато всеки от нас трябва да се запита какво мога аз да направя за Локомотив, а не да чакаме някой благодетел да дойде да ни спаси. 

Добре дошъл на Лаута е всеки един с идеи и възможности. Всяка помощ е безценна в този труден момент. 

Най-голямата помощ несъмнено е присъствието на стадиона. Когато Лаута се „пука по шевовете“, няма кой да ни спре. 

Време е да забравим темите и споровете, които ни разделяха в последно време. Вражда между локомотивци не може да има. 
Локомотив е обща идея, която обединява, а не разделя. Само от нас зависи да преведем любимия ни клуб на спасителния бряг. 
Да съхраним идеята, по която са ни запалили нашите бащи и дядовци. За да я предадем още по-силна и свята на нашите деца. 

Само Локо!