Старши треньорът на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев заяви, че класата на ЦСКА при статичните положения се оказала решаваща за загубата на неговия тим с 0:3 на „Лаута”.

„Червените” вкараха три попадения след почивката и така прекъснаха негативната си серия без успех над „смърфовете”, на които им липсват по-качествени футболисти, включително и не игралия в този мач Мартин Камбуров.

„Да, наистина липсата на Камбуров и физически сили през второто полуверме повлияха. Първото го изиграхме много достойно. Класата на футболистите на ЦСКА при тези статични положения обаче си оказа влияние. И на разборите, и на видеозаписите гледахме това и си говорихме. Жалко, че не успяхме да противодействаме по най-добрия начин”, каза Матушев пред телевизия „Диема”.

„Искахме да владеем топката и хората по фланговете да влизат на скорост. Искахме повече острота в атаката. Знаехме, че силата на централните им защитници е в единоборствата. Знаехме, че ако играхме с един централен нападател, той щеше да бъде обезвреден. Затова заложихме на плаващ нападател, който да се връща назад и да имаме преимущество в халфовата линия. През първото полувреме се получи, но с това разполагаме, с това работим. Жалко, че не се получи със Спас Делев, защото той щеше да ни помогне много. Локомотив трябва да подобрява качеството на своите футоболисти. Ако имахме решаващи футболисти в атака, в това число и Камбуров, това щеше да повлияе върху изхода на срещата”, завърши Матушев.