Наставникът на Локо Пд Петър Пашев заяви, че не може да си представи „смърфовете“ извън А група. Това обяви специалистът след тежката загуба от Левски с 0:5, като каза, че всички в пловдивския клуб работят по оставането в елита.

„Знаехме, че ще ние трудно днес на Герена, но чак толкова безпомощни в някои моменти не очаквах да видя моите играчи. Бяхме бавни и инертни“, започна Пашев.

„Марек също загуби днес и разликата в точките се запазва. Мачът бе тежък и психически и физически. Защо днес е се получи така – може би Левски е много силен“.

„По принцип във всички мачове излизаме с един и същ състав. Нашата идея е да играем комбинативен футбол, но днес не се получи, защото и Левски не позволи“.

„Излизането на Сандански от състава оказа влияние. Наложи се да прекрояваме защитата, но какво да се прави, така се е случило“.

„Мисля, че предстоящият мач за първенство ще е по-важен от мача за Купата срещу Черно море“.

„По-спокойно е с оглед на това, че нищо не е случвало. Всички се надяваме да излезем от таз ситуация, да остане отбора в групата. Не мога да си представя Локомотив извън А група. Трябва да питаме треньора на вратарите защо Господинов не е в групата“.

„Искам да благодаря на феновете. Ние работим Локомотив да остане в групата“, завърши Пашев.