Старши треньорът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев не бе в най-доброто си настроение след успеха с 2:1 над Черно море в 35-ия кръг на А група. Причината бяха победите на Славия и Берое навън съответно над Левски и Лудогорец, с което шансовете на „железничарите“ да се борят за място в евротурнирите значително намаляват.

Сега единствената надежда за тях остава победа над Пирин в последния кръг, а Славия да не спечели мача си срещу Монтана, докато в същото време ЦСКА вземе Купата на България. Тъй като „армейците“ имат санкция да не играят в евротурнирите, така четвъртото място в А група ще дава право на класиране в Лига Европа.

„Не сме в борбата за Лига Европа, понеже и Лудогорец загубиха вкъщи, и Левски загубиха вкъщи. Това, ако ние го бяхме направили, да загубим примерно от Монтана, щеше да се говори, че сме продали мача, че сме играли „черно“, „розово“ или всякакво тото, каквото е възможно. Другите пък казват, че давали шанс на тези, които не са играли през годината. За съжаление и Берое, и Славия победиха като гости. Това са фактите в българския футбол“, коментира Илиев.

„Не казвам, че това, което направиха другите е нарочно, но не сме равнопоставени. Ние играхме срещу Лудогорец, когато бяха с цялата си сила – и тук, и в Разград. Дайте да не задълбаваме, защото ако ние бяхме пуснали „старите“ да почиват срещу Монтана – защото си свършихме работата и сме далеч от баража за оставане в А група – щяхме да сме най-черните и това го знаете. Другите ги приветстваме за такива решения, понеже мислят за благото на българския футбол.“

„Победихме днес, беше много важно. Черно море е труден противник. Не видяхме страхотна игра от нашия отбор. По-важното е в този мач да се вземат трите точки. Вече почти нямаме шансове. В последните 7-8 мача имаме 7 победи и само 1 загуба. Поздравям хората, че дойдоха и ни подкрепаха. Поздравявам и футболистите, защото знаете как се играе за задължителна победа – тежко е, понеже краката не те слушат. Като цяло съм доволен от годината досега.“

„Очакванията за двубоя ни срещу Пирин е да отидем и да направим добър мач. Ако ние бяхме пуснали днес играчите ни да почиват с мисълта за този мач, какви щяха да бъдат отзивите според вас?“, завърши риторично наставникът на Локомотив.