Старши треньорът на Монтана Емил Велев имаше претенции към съдийската бригада след мача с Монтана. Кокала не успя да дебютира начело на тима с успех, след като загуби с 0:1 като гост на „Лаута“ в двубоя от 16-ия кръг на А група.

„Според мен стана много оспорван мач, както и очаквахме. Имам доста претенции към отсъжданията на главния съдия особено, както към страничните съдии. Особено при положението когато играч на Локо Пд симулира. Но момчетата бяха настроени и концентрирани. И те дадоха корнер, от който падна голът. Момчетата бяха доста настроение да играят с характер“, сподели Емил Велев.

„При нас доста бързо стават нещата, смятам, че изглеждахме добре през първото полувреме. Имахме и удари, но за съжаление не успяхме да отбележим. Повратната точка беше, когато изгониха наш играч“, каза още Емил Велев.

„Ние все пак не сме последни, имаме 12 точки в актива, надявам се в следващите мачове, особено в този с Пирин да играем още по-добре и атакуващо. Но първенството е доста тежко и ще минем през много перипетии.“

„Искаме да вземем една победа, за да може отборът да диша по-спокойно. Но за съжаление стават и грешки, линията е много тънка между това да спечелиш точки или да загубиш“, завърши Емил Велев.