Отборът на ЦСКА хвърли много усилия, но в крайна сметка надделя над Локомотив Пловдив с 3:0 на „Лаута“ в Пловдив. В голмайстори за „червентие“ се превърнаха Тони Силва, Серджиу Буш и Жоан Фелипе Рибейро, като и тримата се разписаха през второто полувреме.

С новите си три точки, отборът на ЦСКА отново се завърна на първото място във временното класиране, изпреварвайки Ботев Пловдив, който по-рано победи Хасково с 2:1.

Първото положение пред една от двете врати дойде в 7-ата минута, когато нападателят на ЦСКА Серджиу Буш бе фаулиран пред наказателното поле на домакините. Прекият свободен удар, който бе фронтално срещу вратаря Йордан Господинов, бе изпълнен от Антон Карачанаков, който прати топката на сантиметри от десния страничен стълб.

В първоначалните минути на двубоя футболистите на Локомотив действаха безкомпромисно и често фаулираха гостите в близост до своето наказателно поле, но играчите на „червените“ така и не успяха да се възползват. В 15-ата минута дойде и първата възможност за „смърфовете“. След атака отдясно и неумело изчистване на топката от защитниците на ЦСКА, Ванчо Траянов стреля силно, но над вратата на Дивиш.

Въпреки бързото темпо на терена, двата тима трудно успяваха да затруднят противниковите вратари и играта се водеше предимно в центъра на терена.

След половин час игра дойде и най-интересното положение през първата част. След атака отдясно Тони Силва центрира остро в наказателното поле, където Маркиньос пробва ножичен удар, но не успя да нацели топката. Тя попадна в абсолютно непокрития Антон Карачанаков, който овладя и от около 13 метра не успя да намери рамката на вратата.

В 33-ата минута старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов трябваше да извърши принудителна смяна в състава си. Страдащия доскоро от травма Еденилсон Бергонси не успя да продължи срещата, като на негово място се появи Хуан Рибейро.

В заключителните минути на първото полувреме гостите имаха нова възможност, но този път Йордан Господинов показа класа. След продължителна атака на ЦСКА, Антон Карачанаков получи топката отляво и центрира прецизно на главата на Серджиу Буш. Румънецът стреля силно под гредата, но със сетни усилия вратарят на домакините извади топката в корнер. След центрирането от ъгловия удар Апостол Попов също стреля с глава, но в аут.

Всичко по-интересно в мача се случи през втората част, когато паднаха и трите гола в срещата. Резултатът бе открит само четири минути след подновяването на играта, а в голмайстор за „червените“ се превърна Тони Силва. След атака по лявото крило и центриране в наказателното поле, Валентин Илиев отклони топката към далечната греда, където Силва необезпокояван от никой, с левия крак не остави шанс на Йордан Господинов. Първоначално останаха съмнения за засада, но телевизионните повторения показаха, че Диян Молдованов е играл с топката преди тя да се озове в нападателя на ЦСКА.

След попадението за гостите, ЦСКА започна все повече да пресира своя противник и да се задържа в половината на Локомотив. В 70-ата мнинута ЦСКА стигна до свободен удар отдясно по нападението, но твърде далече от наказателното поле. Зад топката застана Маркиньос, който сервира коженото кълбо на главата на Серджиу Буш, а румънският нападател я прати неспасяемо в мрежата.

Веднага след това футболистите на ЦСКА имаха отлична възможност чрез Тончи Кукоч, който дори вкара топката във вратата, но реферът Вихрен Манев посочи, че преди това е имало засада.

Най-чистото положение за Локомотив дойде в 75-ата минута след невероятна грешка на Дивиш. Вратарят на гостите излезе извън наказателното си поле, където обаче не успя да изчисти топката и тя попадна в резервата Бирсент Карагерен. Футболистът на домакините обаче не успя да я насочи в абсолютно опразнената врата на гостите. 

Точка на спора на Лаута сложи появилия се като резерва Жоан Фелипе Рибейро, който се разписа в продължението на двубоя. След добър пробив на Тони Силва отдясно, футболист на Локомотив успя да избие, но топката попадна в Луис Соарес, който веднага видя непокрития Рибейро на границата на наказателното поле, а той с премерен удар я прати в долния десен ъгъл на вратата.