Кметът на Пловдив Иван Тотев коментира пред Дарик радио наболели въпроси около базите на пловдивските футболни и спортни клубове. През изминалите 10 дни той проведе последователни срещи с представители на Ботев и Локомотив, а такива предстоят със Спартак и Марица.

„Желанията на Локомотив са ясни. Те са много изпълними и кореспондират с нашите желания за развитие на базите в Пловдив. На първо място ще осигурим общински терени, на които Локомотив да провежда своите тренировки, защото сега се готвят в близки села. Това е нещо, което може да осигурим до Коледните празници. След Нова година ще отворим и темата за концесията на стадион „Локомотив“. Това е стара тема за Община Пловдив. По време на Коко Динев бе стартирана процедура за отдаване на концесия, бе финализирана, но не се стигна до подписване на договор, защото футболния клуб отказа. За нас е радостно, че новото ръководство поднови тази тема. Всички дейности, които предвиждаме към момента съвпадат и с техните желания – дострояване на хотелската част, нови трибуни, зали и т.н“, каза Тотев.

Той допълни, че третото желание на черно-белите шефове е свързано с осигуряването на общински терен, на който да се изгради тренировъчна база по подобие на тази на Ботев в Коматево, но в по-малки размери.

„Очакваме разработка от архитекти и след това ще предложим общински места, на които могат да се изгради подобна база, която също може да мине под формата на концесия.  Ако финансирането е осигурено, както стана ясно на срещите, нищо по-добро за нас като Община да има подобно развитие“, заяви кметът на Пловдив.