Наставникът на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев сподели очакванията си за предстоящия мач със Славия. Според него, тимът му е фаворит, защото играе пред собствена публика. След хикса на "Герена" миналия уикенд, настроението в лагера на "железничарите" е приповдигнато. 

Треньорът говори и за селекцията, като обяви, че няма да разчита на петимата играчи, които бяха на проби в контролата с Асеновец вчера. Все пак той не изключва възможността в течение на сезона да бъдат привлечени нови футболисти. 

Ето и какво сподели Матушев на пресконференцията преди двубоя с "белите" от втория кръг на първенството. 

"В отбора има настроение, след това което направихме в София. Това не трябва да ни заблуждава, защото ни предстои много работа. Трябва физически и тактически да подобряваме подготовката си всяка седмица." 

"Момчетата вече оформиха и добър колектив вече, така че се надяваме и това да помогне да побеждаваме занапред отборите, с които играем." 

"Хубавото е, че контузени нямаме, имаме хора с леки оплаквания, но всички ще са на линия за мача със Славия. Вчера имаше петима човека на проби в контролата с Асеновец, исках да ги видя на какво ниво са. Засега няма никой да привличаме, ще разчитам на сегашния състав и на юношите, все пак и на тях трябва да даваме път." 

"Ако привлечем някого, той трябва да бъде много по-класен от сегашните ни играчи. Имаме нужда от централен нападател, както и от подсилване във всяка линия. В процес на първенството ще търсим играчи, ако се появи някой с опит и се съгласи на условията, които предлагаме, ще го провлечем в клуба." 

"От това, което видях, наистина имаше голямо желание у нашите момчета. На този етап те играят повече с желание и воля, но имат и нужните качества. Да се надяваме, че с общо усилия трябва да направим така, че повече момчета да влизат в първия отбор от школата." 

"Може би ще е предимство за нас и че ще ни подценяват. Но не мисля, че вече някой ще тръгне да го прави след мача с Левски. Знаем си всички нивото. Когато има добър колектив, има и по-добри резултати." 

"Фаворит срещу Славия сме ние, играем на наш терен. В този мач нашата публика ще е нашият 12-и играч. Разчитаме на тяхната подкрепа и на търпението им към тези момчета. В този момент всеки трябва да използва своите шансове, трябва да успеем да победим Славия", сподели Матушев.