Нова два двубоя предстоят в 20-я кръг на А група, с който бе подновена надпреварата в родното футболно първенство. Шампионът Лудогорец продължава защитата на титлата си с мач срещу четвъртия във временното класиране Литекс. Тимът от Разград вече изигра две официални срещи след зимната пауза, като в осминафиналите за Купата на България записа загуба с 1:2 и победа с 1:0 над Берое, с което се класира напред в състезанието.

За очаквания интригуващ сблъсък между втория и четвъртия до момента в шампионата, старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев вече заяви, че неговият тим е готов за подновяването на първенството. „Литекс е добър отбор, който играе равномерно добре и двете фази и отдава голямо значение на защитата“, сподели Дерменджиев и добави, че очаква интересен тактически двубой.

Наставникът на Литекс Красимир Балъков пък си пожела неговите футболисти да излязат със самочувствие, със заряд и да дадат всичко от себе си, за да зарадват публиката.

„Смятам, че имаме потенциал и реални шансове да се представим на ниво”, каза Балъков в навечерието на срещата от 20-я кръг на А група.

Мачът на Градския стадион в Ловеч следобед от 17 часа ще следим директно минута по минута в Gong.bg, а можете да го наблюдавате по Diema Sport и в Gong Play, както и да слушате по Дарик радио.

източник: beroe1916.com

Три часа преди това, от 14 часа в Стара Загора Берое посреща Локомотив Пловдив в първия мач от 20-я кръг за днес, 28-и февруари. Тимът на Берое, който заема пета позиция в момента, ще се опита да продължи доброто си представяне от пролетта и да запише нов домакински успех. За Локомотив Пловдив пък всяка точка е ценна, така че ще търси своето в Стара Загора.

Двубоя можете да проследите директно в Gong.bg, на живо по телевизия Diema и в Gong Play, както и да слушате по Дарик радио.

Атанас Зехиров и Георги Костадинов се очаква да се завърнат в титулярния състав на Берое. Зехиров ще започне за първи път в стартовите единадесет от началото на календарната година, след като отстъпи мястото си на Валдемар Боровски, а Костадинов пропусна мача реванш от осминафиналите за Купата на България срещу Лудогорец в Разград заради наказание, но срещу „смърфовете“ ще се завърне сред титулярите.

„Готови сме за мача с Берое. Чакаме този двубой с нетърпение, не само защото са добър отбор, а защото разполагат може би с най-хубавия терен в България. Всички предпоставки да се случи една добра среща са на лице“, сподели помощник треньорът на Локомотив Пловдив Петър Пашев.

В останалите срещи от кръга:

от петък:

Левски – Хасково 8:0

Черно море – Славия 2:0

1.03

15.30 ч. Локомотив София – ЦСКА Gong.bg, Diema Sport, Gong Play, Дарик радио

2.03

15.30 ч. Ботев Пловдив – Марек Gong.bg, Diema, Gong Play, Дарик радио