Отборът на Локо Пд направи специално обръщение чрез официалния си сайт след класирането на тима за полуфиналите за Купата на България. От пловдивския тим, обявиха, че след много дискусии и благодарение на проявеното разбиране от страна на феновете, са взели решение да увеличат цените на билетите за мача с Ботев Пд. Така привържениците на "смърфовете" ще плащат 10 лева за Трибуна Спортклуб и 15 лева за центрлната трибуна. 
Освен това, локомотивци споделиха още, че вярват в светлото бъдеще на клуба.

Ето и пълния текст на обръщението, без редакторска намеса:

"Скъпи локомотивци, приятели, пловдивчани,

След радостната победа срещу отбора на Локомотив София и класирането ни на полуфинал за Купата на България, за нас, а и за цялата спортна общественост в България, стана ясно, че когато клубът, феновете и играчите на Локомотив Пловдив са едно цяло, пред нас няма непреодолими препятствия!

С настоящото обръщение искаме да благодарим на всички фенове на отбора, застанали зад призива за повишаване цените на билетите. Ние разбираме, че икономическото състояние на държавата и града ни са далеч от европейските нива, на които всички ни се иска да бъдем, като това е и една от причините до сега да няма повишение на билетите за стадион „Локомотив“.

Въпреки че всички ние вярваме и сме убедени в светлото бъдеще на Локомотив, пътят, по който тръгнахме, е труден и изпълнен с препятствия. Затова и след уникалното по рода си разбиране и подкрепа, проявена от феновете на клуба ни, след много дискусии решихме да увеличим цената на билетите за следващото ни домакинство.

Цените на билетите за срещата в неделя (8 март) срещу Ботев (Пд) ще бъдат както следва:

Трибуна Спортклуб – 10 лева
Централна трибуна – 15 лева

Цената на пенсионерските билети, както и тези за хората в неравностойно положение, остава непроменена – 2 лева.

Няма как и да обърнем гръб на легендата на пловдивския и български футбол - Аян Садъков, който се бори с изключително коварна болест. За това и 10 процента от всички постъпления ще бъдат преведени в помощ на Аян!

Още веднъж, цялото ръководство и играчите на клуба, искаме да благодарим на феновете на клуба за проявеното единствено по рода си в България себеотрицание и любов към любимия отбор!

Само Локо – заедно можем всичко!"

Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев ще може да следите в сайта Gong.bg,  в ефира на Diema, в Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.